Najnovije vijesti iz Blata i Hrvatske

Siječanj 29, 2023

Totohost

Znate li koliko se milijardi eura godišnje iz dijaspore slijeva u BiH? Upoznajte i-platform

72aaebf2db92c4cb1c4ea733fa6aab75

Zanimljiv detalj kada je riječ o dijaspori Bosne i Hercegovine zasigurno je udruga i-dijaspora koja se temelji na istraživanjima dijaspore BiH u Švicarskoj, a koja je inicirana još 2012. godine. Predsjednik udruge i-dijaspora Ivica Petrušić istaknuo je u opisu projekta kako je cilj udruge do kraja 2016. godine izgraditi, kako kaže, stabilne temelje za jednu profesionalnu i samoodrživu platformu pod nazivom i-platform, koja će graditi mostove između ljudi, profesija i zajedničkih interesa između Švicarske i Bosne i Hercegovine. Udruga posebnu pažnju nastoji usmjeriti na kulturu, znanost i obrazovanje.

Osim toga, pozabavili su se i pitanjem koliko se novca godišnje iz dijaspore slijeva u BiH. Prema istraživanjima i-dijaspore, riječ je o više od 2 milijarde eura! Ulaganja su, dakle, velika, a najviše se ulaže u krajeve iz kojih pojedinci ili pojedine skupine iseljenika potječu.

Inače, u švicarskom gradu Dietikonu 24. lipnja od 19 do 21 h održat će se prezentacija inicijative i-platform – Dijaspora za razvoj Bosne i Hercegovine u suradnji s Livanjskom zajednicom CH. Prezentacija će se održati u dvorani Hrvatske dopunske škole, a svi zainteresirani su dobrodošli.

© 2022. Cro Portal. All rights reserved