Najnovije vijesti iz Blata i Hrvatske

Prosinac 09, 2022

Totohost

Govor mržnje - 'Jasenovac je gori od Auschwitza, a Stepinac je zločinac'

667f0bd8cc1b5671ad4f8bbe722f4deb

Kanonizacija biskupa Alojzija Stepinca sama po sebi je zločin, izjavio je izraelski istraživač holokausta, Gideon Greif, a koji se nalazi u Beogradu.

Greif žestoko kritizira najavu prema kojoj bi Stepinac mogao biti kanoniziran možda već sljedeće, 2018. godine.

Glavni povjesničar Izraelskog instituta za obrazovanje, dokumentiranje i istraživanje Holokausta rekao je u izjavi za 'Novosti' da su on i predsjednik Instituta, rabin Abraham Kriger, došli u Beograd kako bi 'izrazili protivljenje hrvatskim pokušajima da se revidira povijest', piše B92.

"Što se tiče Stepinca. Njegova kanonizacija je sama po sebi zločin, a ljudi koji ga namjeravaju kanonizirati su zločinci. To je podsmijehivanje žrtvama ustaškog režima. Svatko tko je podržavao taj zločinački režim ne zaslužuje nikakvu nagradu", kaže Greif te dodaje:

"U koncentracijskim logorima koje su vodili Hrvati smrt je smatrana vrhunskom vrijednošću."

Greif također kaže da su mučenja u Jasenovcu bila puno monstruoznija nego u Auschwitzu i ostalim nacističkim logorima.

"Bio je to pakao na zemlji. Nijemci su imali logore za žene, muškarce ili mješovite u kojima su bili stariji i djeca. Hrvati su otišli korak dalje i imali čak i dječje logore", kaže Greif

Budući da nam židovska zajednica u Hrvatskoj često nameće kako se trebamo ograđivati od nečega, ostaje za vidjeti hoće li se isti u ime zajednice ispričati i ograditi od ovoga i ovakvih mrzitelja Hrvatske.

Izvor: Direktno.hr

© 2022. Cro Portal. All rights reserved