Najnovije vijesti iz Blata i Hrvatske

Lipanj 14, 2024

Totohost

Poljud pozdravio svjetske prvake u vaterpolu

A00fc2411062cccde9c7962ab961e135

Uoči nogometne utakmice Hajduk - Brondby u omladinskoj trofejnoj sali nogometnog stadiona na Poljudu održano je svečano primanje za hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju koja je na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti osvojila zlatnu medalju.

Na osvojenoj medalji čestitke je uputio splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, kao i predsjednik HNK Hajduk Ivan Kos.
Gradonačelnik se u svom obraćanju vaterpolistima prisjetio velike vatrene stihije koja je nedavno zaprijetila Splitu i njegovim građanima.
- Prije tjedan i pol dana u Splitu nije bilo lako živjeti. Branili smo se od požara. Upravo je vaša pobjeda vratila osmjeh na lica Splićana. Vaša pobjeda bila je doista srčana i veličanstvena. Grad će to znati cijeniti. U ime grada i naših građana, kao i u svoje osobno ime, čestitam na pobjedi. Vama i vašim obiteljima želim puno sreće i zadovoljstva. Split je svoj sport i sportske uspjehe unio u svoj identitet. Sada će i ova velika pobjeda biti dio identiteta našeg velikog grada - kazao je gradonačelnik Krstulović Opara koji je potom vaterpolistima i članovima stožera reprezentacije uručio poklone Grada Splita, posebnu ediciju reprodukcije na drvu „Vaterpolisti“ Vaska Lipovca, velikana hrvatske i europske moderne umjetnosti.  
Također, i Ivan Kos čestitao je vaterpolistima na osvojenom svjetskom zlatu uručivši im prigodne darove, šal i dres s njihovim imenima, a nakon čega je uslijedilo zajedničko fotografiranje.

Svečanosti u omladinskoj trofejnoj sali nazočili su i glavni tajnik Hrvatskog vaterpolo saveza Renato Živković, članovi Izvršnog odbora Hrvatskog vaterpolo saveza, proslavljeni vaterpolist Perica Bukić, te brojni  uzvanici iz sportskog i društvenog života grada pod Marjanom.

© 2024. Cro Portal. All rights reserved