Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 

Potpora Thompsonu objavila tekst koji je oduševio fanove!

Autor:  Kol 09, 2016

Povodom prekršajne prijave PU šibensko-kninske Marku Perkoviću Thompsonu zbog “glasnog” pjevanja (pjevanja stiha pjesme) “Za dom spremni” uz pjesmu “Bojna Čavoglave” na koncertu u Kninu, na facebooku je osvanula stranica pod nazivom "Potpora Thompsonu".

Ono što je zanimljivo je bilješka koja je objavljena na toj stranici s presjekom kronologije Thompsonova rada: od napada i zabrana do dvostrukih mjerila, a sve je potkrijepljeno dokazima.

Iz administracije nam je stigao podatak da je bilješku vidjelo čak 270.000 ljudi, a ista ima gotovo 10 000
reakcija, komentara i dijeljenja!

U bilješci stoji da je lik Marka Perkovića Thompsona i njegove pjesme kriminalizirane u javnosti kroz sustavnu kampanju protivnika njegovog rada (lijevo, a često i projugo-komunističko orijentiranih pojedinaca, udruga i medija, pa i nekih političara).

Zalažu se za slobodno javno djelovanje Marka Perkovića Thompsona i njihov cilj je obraniti njegov lik i djelo s dokazima i argumentima.  

Naveli su i "problematične" Thompsonove pjesme ali već nakon rezimiranja tekstova pjesama taj problem je pao u vodu: "Bojna Čavoglave", "Moli mala", "Anica-kninska kraljica", "Ljutu travu na ljutu ranu", "Lijepa li si". Dotakli su se i toga koji političari otvoreno govore da Thompson ne smije nastupiti u Puli, kao i dvostruka mjerila oko Thompsonova koncerta u Sarajevu.

Administratori su nam izjavili da im je posebno drago da je bilješku podijelila i službena facebook stranica Marka Perkovića Thompsona, koja je prepoznala njihov trud objedinjen u jednu cjelinu.

Uostalom, klikom na link pročitajte njihovu bilješku → Potpora Thompsonu