Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 
Hit-predstavom okončano 62. Splitsko ljeto Foto: D. Tomašević

Hit-predstavom okončano 62. Splitsko ljeto

Autor:  D. Tomašević Kol 15, 2016

Hit-predstavom “Smij i suze starega Splita”, na Sustipanu je okončano 62. Splitsko ljeto. Po završetku predstave, koja je ovog ljeta održana već dvaput (prvi put 25. srpnja) glumačka družina ispraćena je ovacijama.
Inače, predstavu “Smij i suze starega Splita” je prema poznatoj knjizi zapisa splitskog poštara i kroničara Ivana Kovačića režirao Goran Golovko , uz pomoć dramaturginje Olje Lozice.
U predstavi o Splitu siromašnih težaka, berekina i redikula, istodobno nasmijanom i surovom, kakvim ga je predstavio pisac, igra ansambl s mahom poznatim imenima: Ratkom Glavinom, Nives Ivanković, Zojom Odak, Trpimirom Jurkićem, Brunom Bebić, Goranom Markovićem, Nenadom Srdelićem, Vickom Bilandžićem, Markom Petrićem, Andrijanom Vicković, Snježanom Sinovčić Šiškov, Nikšom Arčaninom, Zdeslavom Čotićem i Tajanom Jovanović.
Zabilježeni su i nastupi dvojice 10-godišnjaka, Damjana Dadića i Pjerina Luketića, koje je po završetku predstave Nives Ivanković uzela pod ruke, i s njima se naklonila prepunom auditoriju.

Damjanu je ovo prvi put da je nastupio u predivnoj predstavi Gorana Golovka, a Pjerinu je ovo četvrta godina. Izlazili su u predstavi dva puta, i to u različitim kostimima – prvi put u odjeći malih splitskih težaka, a drugi put, na kraju predstave, u splitskoj nošnji.

Predstava  “Smij i suze starega Splita”, nastala po tekstu splitskoga kroničara Ivana Kovačića, od premijere na 56. Splitskom ljetu ova drama sedmu festivalsku sezonu živi na ambijentalnoj pozornici Sustipana.