Najnovije vijesti iz Blata i Hrvatske

Listopad 05, 2023

Totohost

Znakovita poruka pape političarima cijeloga svijeta: Ne uspinjite se na klimava postolja svjetovne vlasti

98fdc3265bfa7288cc6112ee2171482a

Papa Franjo održao je u subotu na svečanoj misi u svetištu Svetoga Ivana Pavla II. u Krakovu dojmljivu propovijed. Izdvajamo najzanimljiviji dio kojeg bi trebali dobro čuti svi političari ovog svijeta, ali i 'obični' ljudi koji se često gube u svakodnevnim životnim neprilikama.  

"Kristov učenik, dakle, izbjegava udobne okolnosti koje bi ga stavile u središte, ne uspinje se na klimava postolja svjetovne vlasti niti se ustaljuje u udobnostima koje oslabljuju evangelizaciju. Ne gubi vrijeme u planiranju sigurne i isplative budućnosti, da ne bi ostao osamljen i šutljiv, zatvoren među tijesne zidove sebičnosti bez nade i radosti. Zadovoljan u Gospodinu, ne zadovoljava se osrednjim životom, već izgara od želje da svjedoči i dosegne druge. Voli rizik i izlazi, ne obvezuju ga zacrtani tijekovi, već je otvoren i poslušan poticajima Duha Svetoga. Ne voli životariti, raduje ga naviještanje evanđelja",  rekao je Papa, a prenio Radio Vatikan.

Međutim, papa opominje i svećenike i redovnike, dakle, svoje ljude:

"Isus šalje, a to je također poziv i nama. Kako ne čuti da u tom pozivu odjekuje poziv svetoga Ivana Pavla II.: "Otvorite vrata!". A ipak, često se u našem svećeničkom i redovničkom životu može naći napast da, zbog straha ili lagodnosti, ostanemo 'zatvoreni' u sebe same i u svoje sredine. Put koji pokazuje Isus je jednosmjeran, ide samo u jednom pravcu - treba izaći iz samih sebe slijedeći put sebedarja", poručio je papa i dodao kako "Isus ne voli napola prijeđene putove, odškrinuta vrata i sjedenje na dvije stolice".  

© 2022. Cro Portal. All rights reserved