Najnovije vijesti iz Blata i Hrvatske

Lipanj 14, 2024

Totohost

Papa mladima: Niste došli na svijet kako biste vegetirali i život proveli na kauču, nego da biste ostavili utisak

94ea69ba6d138bccade59f45aa6f86ca

"Nismo došli na svijet kako bismo vegetirali, kako bismo život proveli na kauču, nego da bismo ostavili utisak i velikane svijeta naučili kako graditi mostove bratstva", poručio je papa Franjo mladima u Krakovu

Papa Franjo je pred više od milijun i šesto tisuća mladih - koji su se okupili na Kampusu milosrđa u Krakovu na bdijenju za Svjetski dan mladih - uputio nekoliko znakovitih poruka. Dok se u subotu obraćao svjetskim moćnicima i svećenstvu, danas je uglavnom govorio mladima:

"Nemojte živjeti u snu, nemojte dopustiti da drugi odlučuju o vašoj budućnosti. Umjesto ugode, radije birajte slobodu. Zamijenite paralizirajući kauč za cipele kako biste išli Božjim putovima i današnji svijet zarazili radošću", poručio je Sveti Otac, prenosi Radio Vatikan. Papa je dodao:

"Nismo došli na svijet kako bismo vegetirali, kako bismo život proveli na kauču, nego da bismo ostavili utisak i velikane svijeta naučili kako graditi mostove bratstva. A ima toliko ljudi koji ne žele da mladi budu slobodni i koji vam ne žele dobro, koji vas žele omamiti. Ne, to ne! Trebamo braniti našu slobodu", poručio je papa.

Sveti Otac govorio je i o ratovima u svijetu:

"Toliko mladih živi u ratu, oni nisu više anonimni, vijest u novinama, nego imaju ime, imaju lice, imaju povijest. Dosta zaboravljenih gradova! Nikada se više ne smije dogoditi da su braća okružena smrću i ubijanjem, osjećajući se kao da im nitko neće pomoći", rekao je papa. Pozvao je na molitvu za mir u svijetu.

"Ništa ne opravdava bratovu krv, ništa nema dragocjenije od osobe kraj nas", rekao je Sveti Otac. 

Inače, sljedeći Svjetski dan mladih održat će se za tri godine u Panami.

>>Znakovita poruka pape političarima cijeloga svijeta: Ne uspinjite se na klimava postolja svjetovne vlasti

© 2024. Cro Portal. All rights reserved