Najnovije vijesti iz Blata i Hrvatske

Srpanj 13, 2024

Totohost

Satnik Marijan Žukina donirao vukovarsku obitelj

Ce3beed3a0264eac927573dda0dfb038

Zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" general-pukovnik Slavko Barić i najbolji polaznik 25. naraštaja Zapovjedno stožerne škole "Blago Zadro" satnik Marijan Žukina posjetili su 23. kolovoza Grad Vukovar gdje ih je primio zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček. Tom je prigodom satnik Žukina donirao novčani iznos od 5.000,00 kuna obitelji umrlog hrvatskog branitelja.

Naime, satnik Marijan Žukina kao najbolji polaznik Zapovjedno stožerne škole "Blago Zadro" od Grada Vukovara primio je plaketu Grada Vukovara i novčanu nagradu od 5.000,00 kuna koju mu je uručio gradonačelnika Ivan Penava na svečanoj promociji polaznika vojnih škola Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" koja se ove godine održala u Vukovaru.

Satnik Žukina odlučio je svoju novčanu nagradu darovati u humanitarne svrhe i to obitelji Gordane Šibalić, kćeri umrlog hrvatskog branitelja i majci petero djece koja je udomila još dvoje djece. Satnik Žukina pripadnik je Topničko-raketne bojne Gardijske oklopno-mehanizirane brigade koja je smještena u Bjelovaru.