Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 
Prognoza za nedjelju: Pretežno sunčano,  temperature do 29 °C Foto: Dominik Tomašević

Prognoza za nedjelju: Pretežno sunčano, temperature do 29 °C

Autor:  D.T. Kol 13, 2017

U nedjelju će u unutrašnjosti biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a na krajnjem istoku još ponegdje uz malo kiše. Ujutro je u zapadnijim područjima ponegdje moguća magla i sumaglica. Na Jadranu pretežno sunčano i razmjerno vjetrovito, a još ujutro na krajnjem jugu oblačnije uz mogućnost za malo kiše. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji i sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, poslijepodne i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura na kopnu od 12 do 17, na Jadranu od 18 do 23, a najviša dnevna većinom od 24 do 29 °C, u gorju malo niža.

Biometeorološke će se prilike tijekom dana poboljšavati u cijeloj zemlji. No, valja napomenuti kako bi na Jadranu topla noć mogla mnogima remetiti san, te bi mogla biti uzrokom umora, nervoze ili glavobolje tijekom dana kod meteoropata, te uzrokom većih poteškoća kod srčanih i plućnih bolesnika.

Inače, proteklih dana najviše pažnje su privlačili brojni apsolutni temperaturni rekordi. Prema dosad obrađenim podacima, u najmanje 21 mjestu u Hrvatskoj je izmjerena rekordno visoka temperatura u povijesti meteoroloških mjerenja, javlja Crometeo.

Podaci o srednjoj temperaturi u prvih deset dana kolovoza potvrđuju da je ta dekada u mnogim mjestima bila rekordno topla.  Neka mjesta u Hrvatskoj u kojima je prva dekada kolovoza bila rekordno topla su: Split Marjan (srednja temperatura od 1. do 10.8.2017. je 32.2°C), Lastovo (30.7°C), Dubrovnik (29.8°C), Rijeka (29.8°C),  Knin (29.6°C), Zadar (29.2°C), Ogulin (25.9°C), Gospić (25.5°C). Zavižan (20.6°C).