Najnovije vijesti iz Blata i Hrvatske

Lipanj 14, 2024

Totohost

Pogledajte tko se sve prijavio na natječaj za mjesto ravnatelja HRT-a

F2db05517411d6eb0e1fc32654b32d49
Krajem prošlog tjedna kalkulirano se kako će na javni natječaj za glavnog ravnatelja HRT-a biti prijavljen samo jedan kandidat, aktualni v.d. gčavnog ravnatelja Siniša Kovačić, međutim na adresu Nadzornog odbora HRT-a stiglo je ukupno pet prijava.
 
Svoju su prijavu osim Siniše Kovačića, podnijeli povjesničar Josip Jurčević, Ante Rončević, Domagoj Burić i Dinko Čutura.
 
Josip Jurčević je povjesničar, dragovoljac Domovinskog rata, a 2009. je bio nezavisni kandidat na predsjedničkim izborima. Pisac je mnogih knjiga, a među značajnijima su "Stogodišnji teror jugoslavenstva i komunizma u Hrvatskoj", "Prikrivena stratišta i grobišta jugoslavenskih komunističkih zločina", "Slučaj Perković: spašavanje zločinačke budućnosti"... Ante Rončević bio je glavni ekonomist i voditelj programa za inozemstvo HRT-a, a za mjesto ravnatelja natjecao se i 2007. godine kada ga je pobjedio Vanja Sutlić.
Domagoj Burić autor je serijala "Dubrovačka Republika" i nekadašnji direktor programa HTV-a.
Dinko Čutura je povjesničar, političar i arheolog koji je početkom godine bio jedan od izglednijih kandidata za ministra kulture.
 
Kako doznajemo, Kovačić je navodno prekršio uvjete natječaja te bi s njegovom prijavom moglo biti problema. Naime, on ju nije poslao poštom, već ju je osobno urudžbirao na HRT-u, iako u propozicijama jasno stoji kako se prijava podnosi isključivo poštom, u zatvorenoj omotnici. Na odluku o tome hoće li se Kovačićeva prijava smatrati pravovaljanom odlučuje Nadzorni odbor.