Najnovije vijesti iz Blata i Hrvatske

Listopad 05, 2023

Totohost

MLADEN PAVKOVIĆ: Na fotografiji se vidi kako je specijalac uhvatio ratnog veterana za vrat

A01253be6ea05e1e8a72b1a2a0636467

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) objavilo je – fotografiju godine 2015.! Riječ je o fotografiji gdje hrvatski policajac-specijalac, naoružan do zuba, ulazi u Katoličku Crkvu sv. Marka na zagrebačkom Gornjem Gradu, u pokušaju da jednog hrvatskog prosvjednika, 100-postotnog stradalnika Domovinskoga rata, hvatajući ga rukom za vrat, poput vreće želi iznijeti iz crkve. U pozadini se vidi hrpa također naoružanih specijalaca koji samo što nisu zakoračili u prostorije svetišta, u želji da se obračunaju s onima koji su bili prvi kad je trebalo, odnosno invalidima i Junacima Domovinskoga rata, na čelu s Josipom Klemmom.

U objašnjenju HND-a se ističe da je to ''TA fotografija'', koja govori više od tisuću riječi i da nam samo ''TA fotografija'' dočarava svu dramatiku događaja koji je potresao Hrvatsku.
Međutim, ni ovog puta nigdje ne piše da ''TA fotografija'' najbolje ilustrira politiku Milanovićeve vlade, koja se ne smije više nikada ponoviti.
Teško naoružani policajci ulaze u crkvu i još k tome nastoje „zgaziti“ nemoćne, ali hrabre bivše ratne veterane, koji su se na Trg sv. Marka došli požaliti na kontinuirane nepravde koje doživljaju od ekstremno lijevih, koji ih, kako se vidi i na ovoj fotografiji, ne mogu smisliti.

To je relativno dobra fotografija, ali obrazloženje HND-a ne će i ne može proći. Specijalac je uhvatio, u CRKVI hrvatskog branitelja-stradalnika za vrat kao „svinče za klanje“, a ovaj se, kao što je i prikazano, nastoji obraniti kako zna i umije!
U CRKVI, a ne na nogometnom igralištu!
(Kako nam žele podvaliti iz HND-a!)