Najnovije vijesti iz Blata i Hrvatske

Listopad 05, 2023

Totohost

Orešković čestitao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, evo što je poručio

8b4a7ea3ecafbb8fa3d97b752cf2b591

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja predsjednik Vlade Tihomir Orešković uputio je čestitku hrvatskim braniteljima i svim hrvatskim građanima, u kojoj se navodi:

"Obilježavajući Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja prisjećamo se veličanstvene vojnoredarstvene akcije u kojoj smo pokazali da se, nadahnuti težnjom hrvatskih građana za slobodnom, neovisnom i samostalnom državom, znamo braniti i obraniti.

Hrvatski branitelji munjevitom su akcijom oslobodili više od 10 tisuća četvornih kilometara hrvatskog teritorija, stvorili preduvjete za uspostavu mira na cijelom ratom zahvaćenom području i omogućili poraz velikosrpske politike.

Danas, 21 godinu kasnije, nastavljajući put naših branitelja, hrvatski vojnici svojim znanjem i sposobnošću sudjeluju u svim važnijim mirovnim misijama širom svijeta. Postali smo važna članica NATO-a i najmlađa članica Europske unije.

S ponosom se prisjećamo i izražavamo najdublju zahvalnost svim hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima koji su žrtvovali svoje zdravlje ili dali život da bismo, na načelima slobode, pravednosti i demokracije, stvorili domovinu i postali aktivni graditelji sustava globalne stabilnosti i sigurnosti", navodi se u čestitci tehničkog premijera Tihomira Oreškovića.

>>> Knin spreman za dvodnevnu svečanost na koju će doći 100 tisuća ljudi