Najnovije vijesti iz Blata i Hrvatske

Listopad 05, 2023

Totohost

Gradonačelnik Novske zabranio humanitani koncert za Vukovar?

E1ef6b1511175103949b82a229ea0710

Dok čitava Hrvatska ujedinjena skuplja donacije za obnovu vukovarskog Vodotornja, nemali incident dogodio se u Novskoj, gradu koji je također pretpio velike materijalne štete u Domovinskom ratu.

Kako navode predstavnici novljanskih braniteljskih udruga, gradonačelnik Novske Vlado Klasan bojkotira koncert braniteljskih udruga za obnovu vukovarskog Vodotornja te ne daje suglasnost za korištenje gradske pozornice kao ni korištenje športske dvorane.

Potvrdio je to i sam gradonačelnik Klasan na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća gdje je na postavljeno pitanje kada će dobiti odgovor za korištenje pozornice za humanitarni koncert za obnovu vukovarskog Vodotornja izjavio da "sukladno Zakonu, oni koji ne surađuju s Gradom Novskom ne moraju ni očekivati pomoć Grada Novske... očekujte rješenje kakvo i zaslužujete."

Na koji je to zakon gradonačelnik mislio, nije poznato. Javnosti je već poznat odnos ovih Udruga i gradonačelnika Vlade Klasana koji traje gotovo od njegova dolaska na vlast u ovom grada, a ovih se dana stanje pogoršalo.

Situacija je izmaknula kontroli kada je pojedine predstavnike braniteljskih udruga gradonačelnik Klasan prijavio policiji. "Posljednjih dana svjedoci smo neviđenih napada gradonačelnika Novske na pojedine osobe, istaknute osobe raznih Udruga proisteklih iz Domovinskoga rata, građane Grada Novske, na koje bezrazložno vrši pritisak i od kojih su pojedini pozivani zbog izjava na policiju", rekao je Ivica Vulić, predsjednik HVIDRE Novska.

Pozitivni odgovori na Zamolbe nisu dobiveni pa su organizatori primorani zbog obveza prema izvođačima otkazati najavljeni humanitarni koncert. Gradonačelniku su poručili: "Vi niste Grad Novska, imovina Grada nije vaša, niste je vi kupili." Pozivaju ga i da javno sučele argumente, kao i da pročita Deklaraciju o Domovinskom ratu koju je donio Hrvatski sabor.

Što se krije u pozadini ovakve odluke gradonačelnika Klasana, ne može se točno tvrditi. Je li u pitanju osobno negodovanje gradonačelnika prema braniteljskim udrugama, kako tvrdi dio mještana, ili možda misli da je obnovu Vodotornja trebala financirati sama država, a ne narod humanitarnim koncertima, nije poznato, no Novljani se nadaju da će gradonačelnik obrazloženje ipak obznaniti.