Najnovije vijesti iz Blata i Hrvatske

Listopad 05, 2023

Totohost

Poznati francuski književnik stao u obranu Hasanbegovića: Hrvatski mediji puni su izdajica i policijskih doušnika

937d96879d6edd9b329e7774b441a1f4

Otkako je izabran za ministra kulture, lijevo-liberalni mediji u Hrvatskoj nisu stali s ocrnjivanjem i pokušajem rušenja ministra kulture Zlatka Hasanbegovića. Nakon bezuspješnih pokušaja smjene ministra pritiscima u domaćim medijima, sad pokušavaju na drukčiji način slomiti Hasanbegovića. Lijevo-liberalni mainstream trudi se, naime, već mjesecima prikazati ministra negativcem i sljedbenikom totalitarnih režima i to naručenim tekstovima u inozemnim publikacijama.

Dokaz kako u tome i ne uspijevaju svugdje i da civilizirani dio Europe zna prepoznati kulturne i demokratske kvalitete koje Hasanbegović ima, potvrđuje, između ostaloga, i tekst poznatog francuskog književnika i novinara Christophea Dolbeaua.

Ovaj poznati francuski intelektualac u Occidental Observeru navodi kako je od siječnja ove godine krenula, citiramo ga, "masovna međunarodna kampanja klevetanja novoizabrane hrvatske vlade i hrvatskog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića".

"Kad se vidi način na koji su ovi napadi organizirani, čovjek se osjeća kao da je transportiran u vrijeme agitpropa u Sovjetskom Savezu. Hrvatska je puna izdajica, defetista, policijskih doušnika i anti-domoljuba svih vrsta u području novinarstva i kulture. Oni se boje gubitka svojih beneficija i zato napadaju lažima, tračanjem i prevarama. Nadajmo se da Europa neće nasjesti na to" - poručio je francuski književnik i novinar Christophe Dolbeau.