Najnovije vijesti iz Blata i Hrvatske

Listopad 05, 2023

Totohost

U subotu hodočašće mladih od Solina do Gospina svetišta u Sinju

13ede7788c591f582248c40209bdc538

Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije organizira u subotu, 12. kolovoza hodočašće mladih od Gospina prasvetišta u Solinu do Gospina svetišta u Sinju. U Solinu je ispovijed od 19.30 sati, a potom misa u 21 sat koju predvodi splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić. Nakon mise je hodočašće, a u Dicmu je osvježenje. U nedjelju, 13. kolovoza u 6 sati u Sinju misu za hodočasnike predvodi gvardijan fra Petar Klapež.

Tisuće hodočasnika posjetit će i ove godine Gospino svetište u Sinju na proslavu svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije 15. kolovoza. Hodočasnici će se u svetištu moći ispovjediti već od 3 sata. Prva misa "zornica" je u 4 sata, a potom su mise svakih sat vremena, sve do 9.30 sati, kada će iz Gospina svetišta krenuti svečani ophod, u kojem će sudjelovati cijeli Sinj, Cetinska krajina i šira okolica. Alkarski momci u starim odorama nosit će zlatom i dragim kamenjem te brojnim zavjetnim darovima okićenu staru Gospinu sliku, s kojom se na četiri strane blagoslivlja grad i Cetinska krajina. Svečani ophod i euharistijsko slavlje predvodit će splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić. Od 14 sati ponovno su mise svakog sata. Misa u 16 sati je na Gospinu Gradu, a proslava svetkovine u sinjskom svetištu završit će svečanom večernjom koncelebriranom misom na Trgu dr. F. Tuđmana u 18 sati koju će predvoditi provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Joško Kodžoman.

U svetištu Gospe od Pojišana u Splitu svečano se slavi svetkovina Marijina uznesenja - Velika Gospa za grad i bližu okolicu u utorak, 15. kolovoza. Mise u svetištu slave se kroz jutro i prijepodne svaki sat – u 6, 7, 8, 9, 10 i u 11 sati. Središnje euharistijsko slavlje je večernje, počinje procesijom s Gospinom slikom koja u 18 sati polazi iz splitske prvostolnice Sv. Dujma te ulicama grada ide do Pojišana, gdje je u 19 sati na otvorenome bogoslužnom prostoru uz svetište misa koju predvodi splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić.

© 2022. Cro Portal. All rights reserved