Najnovije vijesti iz Blata i Hrvatske

Travanj 12, 2024

Totohost

Prepoznajete li Njegov glas?

2ec788b5d2483f73e1f9efd1de8baaf4

Gospodin nikada ne upotrebljava bič goniča robova. On nikada ne upotrebljava bič nadglednika poslova. On svoj narod ne tjera. Narod ga slijedi. ''Kamo me vodi, slijedit ću ga'', refren je koji često pjevamo. Pjevati to jedna je stvar, a stvarno to činiti sasvim druga. Velika većina od nas uglavnom promaši namijenjene blagoslove Božje jer ne slijedimo Isusa na način kako bi on to htio.

On bi nas vodio na zelenu pašu, ali smo mi prezaposleni uživajući na livadama zadovoljstva. On bi nas odveo na tihane vode i vodio putovima pravednosti, ali smo mi duhovno prelijeni da bismo se naprezali. Zahvaljujemo Bogu za blagoslove koje smo primili, ali koliko bismo blagoslova tek mogli primiti! On vodi, mi ga slijedimo. “Slijedi me”, rekao je Gospodar, “i ja ću te učiniti ribarima ljudi.”
Jedan čovjek koji je živio u Svetoj zemlji preko trideset godina ispričao mi je prije izvjesnog vremena vrlo zanimljivu priču. Rekao mi je da je jednoga dana sjedio na obali Jordana i promatrao jednoga pastira koji je napajao svoje ovce. U stadu ih je bilo nekoliko stotina i obilno su pile vodu iz rijeke. Ovce su tako glasno blejale da nije bio svjestan kako se približava drugi pastir sa svojim stadom ovaca. Na veliko čuđenje mog prijatelja, dva su se stada pomiješala i postala jedno.

Smijući se, pastiri su sjedili na obali i čavrljali, dok se ispod njih valjao Jordan. Dva su sata njih dvojica čavrljala i dva su sata ovce bile pomiješane. Ali došlo je vrijeme da se vrate na pašu ili u torove. Jedan je pastir krenuo na sjever, drugi na jug. Kad su se malo odmakli jedan od drugoga, povikali su i pozvali ovce. Kad je zvonki poziv dopro do ušiju stada, ovce su se odmah razdvojile. Kao čarolijom, jednostavno su se odvojile. Moj mi je prijatelj rekao da nikada neće zaboraviti prizor pastira kako se sa svojim stadom iza sebe penju uz obronak.
''Moje ovce poznaju moj glas. Za tuđinom sigurno neće ići.''Postoje mnogi ljudi koji si uzimaju vrijeme da govore Bogu, ali si ne uzimaju vrijeme kako bi dopustili Bogu da on govori njima. Ako smo mi voljni biti vođeni, on nas je voljan voditi.

Autor: Charles S. Price

© 2024. Cro Portal. All rights reserved