Najnovije vijesti iz Blata i Hrvatske

Listopad 05, 2023

Totohost

Neka pati koga smeta, Hrvatska je prvak svijeta

Bf57a306d73d535c8ca073929ee09010

Hrvatska vaterpolo reprezentacija slavila je u finalu Svjetskog prvenstva protiv Mađarske 8:6 i po drugi put u povijesti nakon 2007. godine uzela zlato na Svjetskom prvenstvu!

U prvoj četvrtini kapetan Sandro Sukno krasno je pobjegao na centarsku poziciju i zabio 14. gol na turniru i prvi hrvatski gol u finalu Svjetskog prvenstva. Hrvatska je sjajno krenula u finale, Barakude su dominirale, ubrzo smo golom Luke Lončara poveli 2:0, Mađari nisu uspjeli postići pogodak u prvoj četvrtini, odlično smo branili napade Mađara i još preko Garcíje i Macana poveli 4:0 za kraj prve četvrtine.

Nismo dobro ušli u drugu četvrtinu, napad nam je bio nešto lošiji, a Mađari su pojačali obranu i uzvratili Barakudama brzim golom Martona Vámosa, nakon toga su Mađari proigrali i zabili za 4:2. Hrvatska u drugoj četvrtini nije uspjela zabiti gol, iako smo imali neke dobre prilike u napadu. Na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 4:2 za Hrvatsku.

Na početku treće Mađari su uspjeli zabiti za 4:3 i u potpunosti se vratili u utakmicu, naši vaterpolisti nisu uspjeli realizirati dvije prilike s igračem više u napadu. Mađari su na našu seriju od 4:0 odgovorili istom mjerom, na sredini treće četvrtine uspjeli su izjednačiti rezultat. Minutu i pol prije kraja treće četvrtine Garica je uputio udarac koji je od mađarskog bloka završio u njihovom golu. Mađari su napravili prekršaj u napadu, dobili smo loptu koja je otišla do Garcie koji ponovno sjajno pogađa na naše vodstvo od 6:4. Popravili smo obranu i zasluženo otišli na kratak odmor pred završnu četvrtinu s vodstvom od 6:4.

U završnu četvrtinu krenuli smo s pogotkom za vodstvo od tri razlike (7:4). Marton Vámos je smanjio na 7:5 i dao malu nadu domaćinima. U sljedećem napadu Vamos je ponovno zabio za -1 Mađarske protiv Hrvatske. Hrvatska je ponovno vratila na dva razlike, čudesni Sandro Sukno sjajno je potegnuo  i zabio za 8:6 dvije minute prije kraja. Bijač je obranio pokušaj Mađara u napadu minutu i pol prije kraja, Hrvatska je i dalje imala vodstvo od dva razlike. Barakude su do kraja pametno igrali i   zasluženo slavili u finalu Svjetskog prvenstva!

© 2022. Cro Portal. All rights reserved