Najnovije vijesti iz Blata i Hrvatske

Listopad 05, 2023

Totohost

Znate li zašto su zagrebački spomenici osvanuli u cvjetnom ruhu?

7a0c9d8bd9eadf879f0011817e8c2396

Marija Jurić Zagorka, Nikola Tesla, Tin Ujević, Antun Gustav Matoš, Stjepan Radić i brojni drugi kipovi znamenitih osoba u Zagrebu osvanuli su u nešto drugačijem izdanju – okićeni cvijećem. Glavni grad Hrvatske tako je dobio jedno novo, mirisno ruho, a sve to uz nadolazeće 51. izdanje međunarodne vrtne izložbe Floraart koja će se održati u parku Bundek, od 30. svibnja do 5. lipnja 2016. godine.

Kako najavljuju organizatori (Zagrebački holding – podružnica Zrinjevac ), osim izložbenog dijela, posjetitelji će imati priliku sudjelovati na brojnim promocijama i različitim stručnim tematskim predavanjima u Botaničkom vrtu te prezentaciji najljepših vrtova u Zagrebu i okolici. U sklopu izložbe održava se i natjecateljski dio – Hrvatski kup florista i međunarodno natjecanje učenika srednjih škola u aranžiranju cvijeća, a organizirana je i prigodna prodaja cvijeća i sadnica.

Floraart je najveći hortikulturni događaj u ovom dijelu Europe koji okuplja brojne domaće i strane izlagače, a posjeti ga više stotina tisuća posjetitelja.