Najnovije vijesti iz Blata i Hrvatske

Lipanj 14, 2024

Totohost

Uhvatili maloljetnog bandita koji je orobio Šveđanku na Marjanu

Beded5272d48bc02bc6b093086c287c2

Policijski službenici Prve policijske postaje u Splitu dovršili su kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom.

Sumnjiči se da je 13. srpnja u Splitu oko 20 sati u park šumi Marjan s leđa prišao državljanki Švedske, te nakon što ju je odgurnuo od nje je otuđio kameru koju je držala u ruci. Protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici Druge policijske postaje dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom. Utvrđena je sumnja kako je 22. kolovoza oko 17,30 sati u ulici sv. Josipa u Splitu prišao 63-godišnjakinji, te nakon što je s njom započeo razgovor odgurnuo ju je i od nje otrgnuo torbicu obješenu na rame i ogrlicu.

Nakon toga je pobjegao, međutim ubrzo, u blizini mjesta događaja pronađen je od strane policijskih službenika te je doveden u prostorije policije.

Nadalje se sumnjiči da je tijekom srpnja na području Žrnovnice na ulici počinio dvije drske krađe na štetu 57-godišnjakinje i 78-godišnjakinje kojom prilikom je od njih otuđio nakit.

Protiv osumnjičenog je zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava.