Najnovije vijesti iz Blata i Hrvatske

Listopad 05, 2023

Totohost

Uhvaćena trojica dilera heroina, kokaina i amfetamina

A8f2e6304bade688717c3fd05dc60fa8

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s policijskim službenicima Uprave kriminalističke policije Ravnateljstva policije,  u koordinaciji s  Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta proveli su opsežno kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana radi sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, izvjestio je MUP.

Trojicu osumnjičenih (47, 49 i 37 godina) policija sumnjiči  da su se od srpnja 2016. do početka lipnja 2017. godine udružili u zločinačko udruženje u cilju ilegalne nabave, prijenosa skladištenja i daljne prodaje droge - heroina, kokaina i amfetamina na ilegalnom tržištu Rijeke i šire okolice, odnosno radi stjecanja protupravne imovinske koristi.

Tijekom kriminalističkog istraživanja provedenog u sklopu akcije pod nazivom Koloseum zaplijenjeno je 400 grama heroina, 100 grama kokaina, 180 grama amfetamina i 400 komada ecstasya.

Nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja dvojica osumnjičenika predana su pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.