Najnovije vijesti iz Blata i Hrvatske

Prosinac 09, 2022

Totohost

Sve je spremno za nautički događaj godine

8770edde764603a2ffa1726bdfc3a8e0

Konferencijom za medije u D-Marin Mandalina najavljen je veliki nautički tjedan pod nazivom "Šibenik 52 Super Series Sailing Week" na kojem će jedriti krema svjetskog jedrenja. Burak Baykan, CEO D-Marin grupe, Agustin Zulueta, CEO 52 Super Series i zamjenik šibenskog gradonačelnika Paško Rakić složili su se da je Šibenik u ovom trenutku domaćin najjačoj svjetskoj regati koja će dodatno obogatiti turističku ponudu.

 Za D-Marin je ovo prirodan nastavak našeg biznisa. Dali smo si u zadatak da svake godine u Hrvatsku dovedemo jednu jaku prestižnu regatu. Imali smo Farr 40, Melges 20 i 32, a kruna našeg trogodišnjeg rada je dolazak ove vrhunske regate TP52  izjavio je CEO D-Marin grupe Burak Baykan.

Dok su posade isplovljavale na posljednje treninge prije prvog dana regate koja starta u srijedu prvi čovjek klase TP52 pojasnio je zašto su u ovogodišnju seriju regata odlučili krenuti iz Hrvatske.

– Za početak, vaša obala nas je oduševila. Već vodimo razgovore da se TP52 vrati 2020. godine. Uvjeravam vas da ste dobili najjaču svjetsku regatu i budite sigurni da u Šibeniku trenutno borave najbolji svjetski jedriličari. Kad pogledate imena vidite da su na toj listi sudionici America's Cupa, Volvo Ocean Racea, brojni olimpijski pobjednici i ugledni vlasnic – ispričao je CEO 52 Super Series Agustin Zulueta.

U velikom nautičkom tjednu INA i Doğuş grupa donirali su 200.000 kuna, po 100.000 kuna svaka kompanija, koje su ravnateljici Opće bolnice Šibensko-kninske županije Sanji Jakelić, dr. med. spec. dermatovenerologinji, uručili Zoltán Áldott, predsjednik Uprave Ine i Burak Baykan, CEO D-Marin grupe. Donacija će omogućiti nabavu gastroskopa za potrebe Odjela za pedijatriju Opće bolnice Šibensko-kninske županije. Svečano uručenje donacije svojim je prisustvom uveličao i Goran Pauk, župan Šibensko-kninske županije, a posebno iznenađenje za šibenske mališane bio je dolazak zlatnog olimpijca Šime Fantele. Burak Baykan je naglasio kako Doğuş grupa od samog dolaska u Hrvatsku snažno ulaže u projekte važne za razvoj društva i zajednice, a gospodin Áldott je dodao kako mu je izuzetno drago što će ova donacija barem malo pomoći najmanjim pacijentima, ali i vrijednom medicinskom osoblju.

– Zahvaljujući ovoj vrijednoj donaciji, naši mali pacijenti više neće morati odlaziti u kliničke bolničke ustanove radi uske dijagnostike i liječenja, a ujedno će se i otvoriti mogućnost pomaganja djeci iz drugih županija – zahvalila je Sanja Jakelić, ravnateljica Opće bolnice Šibensko-kninske županije.