Najnovije vijesti iz Blata i Hrvatske

Srpanj 13, 2024

Totohost

Šibenik: Župan Pauk primio nagrađene učenike

Fc5d9d8578a06f6d4c69c78df34d3f3a

Župan Goran Pauk danas je u Gradskoj vijećnici u Šibeniku primio učenike osnovnih i srednjih škola i njihove mentore koji su postigli najbolje rezultate na državnim i regionalnim školskim natjecanjima u školskoj godini 2016./2017. Učenici koji su stigli kod Pauka su Matej Crnjak, Mile Marušić, Ivan Ljubičić, Marija Vuletić, Nika Garma, Leonarda Juraga, Petar Vrvilo i Toma Cukrov.

- Čestitam vam od srca na ovom uspjehu. Sudjelovanje učenika u izvannastavnim aktivnostima najbolja su prevencija protiv društveno neprihvatljivog ponašanja i svrha im je da omoguće učenicima iskazivanje i ostvarivanje njihovih posebnih zanimanja, sklonosti i talenata. Želim vam uspješno daljnje školovanje i mnogo sreće u stjecanju novih znanja i vještina, a mentorima uspješan daljnji stručni i stvaralački rad - kazao je župan Goran Pauk nakon čega je učenicima uručio prigodne poklone zajedno s pročelnicom UO za prosvjetu, znanost, kulturu i šport Dianom Ercegović.

Župan je također naglasio i doprinos učitelja i profesora – mentora koji su svojim kvalitetnim radom, zalaganjem i prenošenjem znanja omogućili da naši učenici i ove kao i prethodnih godina postignu zapažene rezultate na školskim natjecanjima.

Svečanost su uveličali učenici glazbene škole "Ivana Lukačića", violončelisti Nina Lucia Perina i Lovre Tunuković, te maturant Šime Buha na klaviru koji je upisao Glazbenu akademiju u Zagrebu.