Najnovije vijesti iz Blata i Hrvatske

Listopad 05, 2023

Totohost

Predsjednica Grabar Kitarović: Dosta je politikanskih nadigravanja, isključivosti i jalovih rasprava

E9c1f51a97744aa713c8967fc1a2c65b

Predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar-Kitarović na svečanom obilježavanju 25. obljetnice ustrojavanja Oružanih snaga RH dala je poruke i smjernice za bolji razvoj Hrvatske.

"Uspjesi koji nisu mali ne mogu nadoknaditi ono što nam je sada najpotrebnije - ubrzan gospodarski razvoj i demografska obnova. Iseljavanje mladih najdrastičnija je poruka političkim elitama i pozicije i opozicije. Dosta je politikanskih nadigravanja, isključivosti i jalovih rasprava. Želimo promjene koje će donijeti zaposlenost i stvoriti preduvjete za dostojanstven život u Hrvatskoj. Potrebna nam je jedinstvena državna politika jasnih ciljeva i odlučnih mjera", rekla je predsjednica.

Također je upozorila na opasnost od iskrivljavanja istine o Domovinskom ratu, kojega neki u Hrvatskoj pokušavaju ocrniti: "To je utoliko važnije što i danas ima onih koji iskrivljuju istinu o Domovinskom ratu izvlačenjem pojedinih incidenata i silovitog sagledavanja događaja u određenom vremenu i prostoru te njihovim nametanjem i preuveličavanjem", rekla je Kolinda.