Najnovije vijesti iz Blata i Hrvatske

Listopad 05, 2023

Totohost

Miroslav Tadić i braća Teofilović u nedjelju u Dubrovniku

B76ee2f03abe069e79fc4cac2bb6622e

Ove nedjelje (13.08.2017.) u 21 sat dubrovački Festival Orsula ugostit će Miroslava Tadića i braću Teofiloviće. Braća Teofilović i Miroslav Tadić prvi su se put susreli zahvaljujući posredovanju drugog diva gitare, Vlatka Stefanovskog, koji je dobro procijenio da je riječ o srodnim dušama i vrhunskim umjetnicima koji bi zajednički mogli napraviti nešto sasvim novo.

Braća Teofilović, Ratko i Radiša, izvođači su drevne balkanske vokalne glazbe, a ono što ih čini posebnima njihovi su nevjerojatni, posve komplementarni, vokali. Braća su dosad snimila više od 40 pjesama, od kojih se 15 našlo na njihovom debi albumu.
Gitarist, kompozitor, aranžer i pedagog, Miroslav Tadić jedan je od naših najpriznatijih i najproduktivnijih umjetnika na globalnoj sceni. Majstor klasične i električne gitare danas slovi kao jedan od 30 najoriginalnijih gitarista svijeta.
Predgrupa ovog veličanstvenog koncerta će biti Lingua Franca. Lingua Franca je glazbeni duo kojeg čine violončelistica Nastasja Palčok i gitarist i pjevač Pero Bender.

Cijena ulaznice za koncert Tadić & Teofilovići iznosa 160 kuna. Ista cijena bit će na ulazu, na Orsuli, od 20 sati na dan koncerta. Na dan koncerta Tadić & Teofilovići, 13.8. 2017. prometovat će posebna linija autobusa prema amfiteatru Orsula. Autobusi JP Libertas vozit će s prve stanice Grawe zgrade (konoba Fortuna) u 20 sati, a zaustavljat će se na sljedećim stanicama: Benzinska postaja Pod Dubom, I. Glavica (kraj škole) i Žičara te će po istoj ruti voziti svakih 30 minuta. Autobus će biti posebno obilježen plakatima Orsule, a prijevoz je za sve posjetitelje koncerta besplatan.