Najnovije vijesti iz Blata i Hrvatske

Listopad 05, 2023

Totohost

Ministar Božinović obišao opožarena područja

C2de907a069334f0992eb4ba6479f5bc

Ministar unutarnjih poslova dr.sc. Davor Božinović obišao je u subotu, 22. srpnja 2017. opožarena područja na području PU splitsko-dalmatinske i PU dubrovačko-neretvanske.

Obilazak je započeo u jedinici specijalne i interventne policije u Mravincima gdje su policijski službenici pokazali angažiranost, veliku snagu i patriotizam u gašenju nedavnog velikog požara. Danas sam opet došao zahvaliti, rekao je ministar i dodao da će prioritet u radu biti jačanje suradnje policije i lokalne samouprave, bolja oprema i podizanje statusa.

S predstavnicima lokalne uprave i samouprave i Državne uprave za zaštitu i spašavanje ministar je obišao opožarena područja Žrnovnice i Tugara.  Preliminarna i privremena procjena štete, bez šuma je 42,4 milijuna kuna (u Splitu 24 milijuna kuna, u Omišu 10 milijuna, u Solinu 5,1 milijuna i u Podstrani 3,3 milijuna kuna), rekao je ministar Božinović.

Nastavak obilaska bio je u PU dubrovačko-neretvanskoj gdje je ministar Božinović obišao Bani i Državnu vatrogasnu intervencijsku postrojbu, odjela Dubrovnik u Zvekovici te se upoznao sa situacijom i stanjem požara koji se na hrvatski teritoriji proširio iz susjedne Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Ministar je posjetio i granični prijelaz Karasovići te se uvjerio da SIS II dobro funkcionira, a da su gužve na prijelazu uobičajene za ovo doba godine.

Na kraju radnog dana u Divuljama je održan radni sastanak i obilazak Centra za koordinaciju, vođenje i gašenje požara na priobalju.