Najnovije vijesti iz Blata i Hrvatske

Siječanj 29, 2023

Totohost

Krušvar: Otvara se obnovljena školska zgrada

209ef5fa7096b4e6423fdf9afc56b93d

U ponedjeljak, 4. rujna u 10,30 sati splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban otvorit će obnovljenu zgradu Područne škole Krušvar OŠ Ante Starčevića Dicmo. Ovim činom župan će ujedno obilježiti početak nove školske godine.

Radovi cjelovite adaptacije školske zgrade, koje je u cijelosti financirala Splitsko-dalmatinska županija, počeli su prošle godine uoči božićno-novogodišnjih blagdana.

Kako javlja Ferata, vrijednost radova je oko 2 milijuna kuna, a tu su uključeni izgradnja novog, zapadnog dijela zgrade, temeljita adaptacija istočnog dijela i opremanje unutarnjeg prostora. Sama površina objekta područne škole ‘Ante Starčević’ Dicmo u Krušvaru je 321,98 m2 i projektom je obuhvaćena energetska obnova cijele zgrade, zamjena krovišta, toplinsko izoliranje vanjskih zidova i ostalo. Energetska obnova uključuje i toplinsku izolaciju vanjskih zidova, izvedbu fasade na cijeloj zgradi, uključujući i istočno postojeće krilo, te zamjenu vanjske stolarije. U prizemlju zgrade su dvije učionice sa spremištem. U sjevernom dijelu zgrade uređene su sanitarije sa spremištem za zaposlenike škole.