Najnovije vijesti iz Blata i Hrvatske

Srpanj 13, 2024

Totohost

'Krila Oluje' vratila se u Zemunik: 'Prepoznati smo u svijetu'

468405b1fa48b4898697baf7d5172192

Akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane "Krila Oluje" koja djeluje u sastavu Eskadrile aviona 93. zrakoplovne baze u vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku vratila se danas u matičnu bazu u Zemuniku nakon što su osvojili nagradu za najprecizniji nastup na međunarodnom aeromitingu u Slovačkoj Republici.

Grupu je dočekao i pozdravio Načelnik stožera 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO pukovnik Mario Pleša čestitavši svakom pilotu "Krila Oluje" na vrijednom priznanju. Nakon povratka, vođa "Krila Oluje" satnik Darko Belančić istaknuo je kako su imali odličan nastup, a nagrada koju su primili posebno ih veseli jer je došla od stručnih ocjenjivačkih krugova.

- Potvrdili smo kontinuitet izvrsnosti međunarodnih nastupa i nagrada i to je ono što nas ispunjava i dalje motivira u našem daljnjem radu - naglasio je.

Pukovnik Damir Barišić koji je nastup "Krila Oluje" u Slovačkoj promatrao u savjetničkoj ulozi i u ulozi pilota pričuvnog aviona istaknuo je kako je "želja da svaka nova postava zadrži razinu kvalitete i napravi dodatni iskorak.

- Stoga mi je posebno zadovoljstvo sto su "Krila Oluje" ovom nagradom potvrdila da nastavljaju tradiciju, te kao i do sada na najbolji način prezentiraju HRZ i predstavljaju RH na međunarodnim zrakoplovnim manifestacijama - iznio je pukovnik Barišić.

Natporučniku Ivanu Renduliću ovo je bio treći međunarodni nastup od ulaska u grupu "Krila Oluje".

- Osjećam dvostruko zadovoljstvo, zbog izvrsnog nastupa i naravno priznanja koje su nam dodijelili organizatori za najprecizniji nastup. Odradili smo sve elemente precizno i sigurno i to je ono po čemu je naša grupa uz zahtjevnost izvedbe programa i prepoznata u svijetu - kazao je natporučnik Rendulić.