Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 

Kandidat za Sabor Ivica Cumeljan: Srbijanski premijer nije dobro došao u Dubrovnik!

Autor:  Kol 23, 2016

U jeku najžešćih napada srpskih političara na Republiku Hrvatsku kada srpski premijer Vučić otvoreno prijeti kako u sljedećoj agresiji na Hrvatsku neće dozvoliti vraćanje po nadzor hrvatskog teritorija tj. neće dozvoliti Oluju, kada Srbija glumi Jugoslovensku udbu uhićivanjem hrvatskih branitelja, naši mudri političari tog istog Vučića, Šešeljevog pomoćnika, pozivaju na forum u Dubrovnik, na druženje.

Nakon takvih izjava jednog premijera agresorske države, svaka imalo ozbiljna država odmah bi prekinula sve diplomatske odnose i učvrstila svoje granice prema njima.

Jedina stranka koja se oglasila svojim nezadovoljstvom je HSP Dubrovačko-neretvanske županije čije priopćenje prenosimo u cijelosti.

Hrvatska stranka prava Dubrovačko-neretvanske županije oštro prosvjeduje i najavljuje daljnje i još snažnije mjere ukoliko dođe do dolaska srbijanskog premijera Aleksandra Vučića u Dubrovnik na Croatia summit koji se održava 25. i 26. kolovoza 2016.

Podsjećamo Aleksandra Vučića da je Grad Dubrovnik razaran od strane JNA i srpskih te crnogorskih paravojnih postrojbi zbog čega su se crnogorske vlasti bar formalno ispričale a srpske službene vlasti do danas to nisu učinile.

Zahtijevamo da najprije uputi isprike Dubrovniku i Hrvatskoj, nakon toga obiđe muzej Domovinskog rata na Srđu gdje će kroz fotografije vidjeti djelo svojih paravojnih formacija, a nakon toga toga možemo razgovarati o visini ratne odštete.

Također  zahtijevamo da Republika Srbija suspendira zakon o univerzalnoj jurisdikciji, zakon temeljem kojeg uhićuje hrvatske branitelje ukoliko se zateknu na prostoru Republike Srbije.

Poručujemo predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović da zbog svih žrtava  Domovinskog rata nije primjereno  čak ni formalnim gestama ljubaznosti pokazati popustljivost prema onima koji su vršili agresiju na državu kojoj je ona na čelu.

Hrvatske stranke prava DNŽ

Kandidat za Sabor RH Ivica Cumeljan