Najnovije vijesti iz Blata i Hrvatske

Listopad 05, 2023

Totohost

Hasanbegović opovrgnuo tvrdnju HND-a da se nije želio odazvati

2039f9c06c46d5e4b5d871c0089d076b

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović opovrgnuo je tvrdnju HND-a da se nije želio odazvati pozivu da sudjeluje na konferenciji ''Problemi medijske slobode u Europi''.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

''Spomenuti poziv zaprimljen je u pisarnici Ministarstva kulture RH 22. travnja 2016. godine, ali on nije zaprimljen i u Kabinetu ministra, što je vidljivo u evidencijskoj knjizi te se, iz još neutvrđenih razloga, očigledno dogodio propust stručnih službi Ministarstva kulture. Kako poziv nije bio evidentiran u Kabinetu ministra, ministar je na jučerašnji upit novinara je li dobio poziv za konferenciju odgovorio negativno. Izostao je poziv putem službenog e-maila, što je dosad bio uobičajen način komunikacije između HND-a i Ministarstva kulture. Još jednom naglašavamo da bi se ministar sa zadovoljstvom odazvao pozivu, ali zbog ranije preuzetih obveza službenog puta nije u mogućnosti sudjelovati na konferenciji.

Očekujemo da će organizatori konferencije Ministarstvu kulture dostaviti zaključke rasprave kako bi i ministar kulture dr. sc. Hasanbegović mogao dati svoj doprinos tematici. Ponavljamo kako je ministar spreman odazvati se svakom zahtjevu za službeni razgovor, što potvrđuje i dosadašnja praksa'', stoji u priopćenju.