Najnovije vijesti iz Blata i Hrvatske

Listopad 05, 2023

Totohost

Donosimo detaljan program proslave u Slunju 5. kolovoza koja će kulminirati Thompsonovim koncertom

Cd4f96c55e95e78e94868b367a0ea268

Namjera mi je svake godine otići na jedno od herojskih mjesta ili gradova koji su bili "prva linija obrane" i koji su obilježili Domovinski rat. Ove sam godine dobio poziv za Slunj i prihvatio sam ga jer je i Slunj herojski grad kojega veže simbolika, Domovinski rat, Oluja i koji je pretrpio velika razaranja i stradanja.
Želim svake godine otići u drugi grad ili mjesto koje je obilježilo Domovinski rat, koje je bilo na "braniku domovine" i na toj "prvoj liniji" herojski branilo Hrvatsku. To je jasna poruka koju će vjerujem i narod prepoznati – kazao je u razgovoru za Croportal Marko Perković Thompson, nakon što je objavljeno da poznati pjevač neće 5. kolovoza nastupiti ni u Kninu ni u Čavoglavama, već u Slunju.

Koncertom u Slunju Thompson će proslaviti Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti, te Dan hrvatskih branitelja. Također, koncert za proslavu najvećeg hrvatskog praznika održat će se i sklopu Dana grada Slunja, koji se slavi dan kasnije, 6. kolovoza.

Pokrovitelji proslave u Slunju su Ministarstvo hrvatskih branitelja, Grad Slunj i Karlovačka županija.

Zbog velikog interesa, donosimo detaljan program proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Slunju

Program za 5.8. u Slunju:

07:00 - Hodnja „Putevima Oluje 95" /Kamenica-Slunj/
09:00 - Izložba vojne tehnike /vojarna Kneja/
12:00 - IzIožbeni korzo /gradski Park/
17:00 - Dolazak hodočasnika s hodnje „Putevima Oluje", polaganje vijenaca i odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima /gradski park/
18,00 - Kulturno-umjetnički program /gradsko igralište/
21:00 - Večernji program, koncert „Slavonske Lole" /gradsko igralište
23.00 - Koncert „S Olujom u srcu" Marko Perković Thompson /gradsko igralište/
02:00 - Večernji program, glazbena grupa „Alfa" /vojarna Kneja/