Najnovije vijesti iz Blata i Hrvatske

Prosinac 09, 2022

Totohost

Dnevnik HRT-a prikazivat će se iz najsuvremenijega studija u Europi!

1f9467ed0ebd32e9dc822d63c55d5401

Na veliki rođendan Hrvatske radiotelevizije, 15. svibnja, Dnevnik Prvog programa Hrvatske televizije seli u tehnološki najsuvremeniji studio u Europi!

Novi videozid od 20 četvornih metara temelji se na tehnologiji laserskoga fosfornog ekrana, a pruža niz inovativnih mogućnosti – od iznimne oštrine slike, interaktivnosti voditelja sa sadržajem preko dodira do uštede energije do 70 posto. Na opremanje studija tom najsuvremenijom opremom utrošeno je šest milijuna i 800 tisuća kuna. HRT time na dan kad obilježava svoj veliki rođendan, 90. obljetnicu postojanja Hrvatskoga radija (HRT – HR) i 60. obljetnicu postojanja Hrvatske televizije svim svojim korisnicima daruje novo ruho omiljene televizijske informativne emisije.

"Ovo je potvrda da je HRT i dalje predvodnica u uvođenju novih standarda, postavljanju trendova i primjeni najsuvremenije tehnologije u proizvodnji programa. S novim Dnevnikom nestaje klasična scenografija, a u prvi plan dolazi sadržaj prikladan svim generacijama korisnika i na svim multimedijskim platformama", izjavio je vršitelj dužnosti ravnatelja Programa Hrvatske radiotelevizije Jozo Barišić.

Novi videozid voditeljima djelomično pruža i funkcionalnu osjetljivosti na dodir, čime se omogućuje interaktivno upravljanje svim televizijskim aplikacijama.

"Novi studio nosi veliki izazove, ali s druge strane pruža brojne nove uređivačke mogućnosti. Zato smo iznimno ponosni što ćemo biti prvi koji će se moći koristiti ovom suvremenom tehnologijom", poručuju voditelji Dnevnika Mirjana Posavac, Branimir Farkaš i Marta Šimić Mrzlečki te pozivaju gledatelje: "Ne propustite pogledati novi Dnevnik u nedjelju 15. svibnja u 19 sati."