Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 
Dođite u Osijek i izgubite se u Kukuruznom labirintu! Foto: Facebook/Kukuruzni labirint Osijek

Dođite u Osijek i izgubite se u Kukuruznom labirintu!

Autor:  Cro Portal I. G. Kol 13, 2016

Vratiti se prirodi, kretati se, saznati nešto novo - sve to možete dođete li u osječki Kukuruzni labirint. Otvoren je prije svega nekoliko dana, a iz njega se već može čuti dječja cika i vika, što je i bio jedan od ciljeva samog projekta o kojem nam je više rekla članica Udruge Kreativna rekreacija, Dina Koprolčec.

"Osječki edukativni Kukuruzni labirint prvi je projekt Udruge Kreativna rekreacija osnovane ove godine. Ideja je potekla od želje da se spoji kreativno i rekreativno, svojevrsni povratak prirodi, ukazivanje na bitnost ekološke proizvodnje i prehrane te promatranje razvoja prirode kroz godišnja doba", kaže namKoprolčec te dodaje da je trend kukuruznih labirinta nastao tijekom devedesetih godina prošlog stoljeća u Americi te se kao turistička atrakcija proširio diljem svijeta. 

"Labirinti mogu prikazivati neku priču ili lik ili pak neku povijesnu pozadinu. Naš osječki ima formu labirinta koju je izradio grafički dizajner Igor Penović", ističe naša sugovornica, a dođete li u osječki labirint, zabava je osigurana.

"Kukuruzni labirint popraćen je edukativnim i zabavnim sadržajima koje planiramo tijekom rujna proširiti raznim radionicama. Posjetitelji se mogu educirati o kukuruzu kao namirnici, povijesti nastanka, rasprostranjenosti i iskorištenosti, mayanskoj legendi o kukuruzu, o značenju labirinta te mitu vezanom uz njega", navodi članica Udruge Kreativna rekreacija te napominje da je labirint namijenjen svim dobnim skupinama.

"Zasad smo zadovoljni odazivom, a pogotovo zadržavanjem u labirintu jer nam je bio cilj okupiti ljude da uživaju u prirodi, a da se iz labirinta čuje dječja cika i vika", rekla je Dina Koprolčec za naš portal.

Radno vrijeme labirinta tijekom tjedna je od 17:00 do 20:00 sati, a tijekom vikenda radi dvosmjenski, od 09:00 do 13:00 i od 17:00 do 20:00 sati. Cijena ulaznice za labirint je 10 kn za djecu i 15 kn za odrasle.

Dođite i izgubite se u Kukuruznom labirintu!