Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 
Linda iz New Yorka ne zaboravlja hrvatske korijene: "Moje hrvatske domaće kolače svi obožavaju!" Foto: Facebook

Linda iz New Yorka ne zaboravlja hrvatske korijene: "Moje hrvatske domaće kolače svi obožavaju!"

Autor:  CroPortal I.G Svi 27, 2016

Linda Atolos Popović od rođenja živi u New Yorku, no njezini su roditelji, pa tako i ona, podrijetlom iz Zablaća u Šibensko-kninskoj županiji, mjesta u koje se, kako dodaje, vraća svake godine. "U Hrvatsku dolazim svake godine otkako sam imala sedam godina, svako sam ljeto provela dolje", kaže nam Linda koja se 1992. godine udala također za čovjeka koji je podrijetlom iz Zablaća i koji je bio pripadnik 113. šibenske brigade tijekom Domovinskoga rata. Danas imaju blizanke stare 20 godina, a ljubav prema Hrvatskoj prenijeli su i na njih.

"Oni su u folkloru Hrvatska ruža i govore i hrvatski i engleski. Kao i ja, obožavaju Hrvatsku", kaže nam Linda koja je ljubav prema domovini utkala i u ono čime se danas bavi, a to je pečenje domaćih kolača.

"Sve je počelo kada sam kao mala gledala majku kako radi domaće kolače. Sve sam naučila sama i sve sama danas radim. Svi vole što god skuham domaće, kažu da imam neki poseban talent", kaže Linda za naš portal.
Kolače koje peče i prodaje, a kako dodaje, narudžbi ima dosta. "Ljudi vide da su kolači lijepi, naruče ih pa vide da su i ukusni", jednostavno objašnjava ova Hrvatica s američkom adresom. U predivan izgled njezinih kolača možete se uvjeriti na njezinoj Facebook stranici, a nađete li se u New Yorku, slatki okus Hrvatske zasigurno ćete pronaći naručite li njezine kolače.