Najnovije vijesti iz Blata i Hrvatske

Lipanj 09, 2023

Totohost

Više od 200 mladih u sklopu projekta Sport2Life dolazi u Split

B47ef7e8b33eb62d21aba3e79bf5fcdc

Međunarodni edukativno sportski projekt Sport2Life, u organizaciji istoimene fondacije koju je osnovao bivši sportaš i poduzetnik Mike Saran, na sportske terene hotela Le Meridien Lav u Splitu  od 12. do 14. lipnja dovodi više od 200 djece na međunarodni sportski turnir Lav Cup 2018.

Djeca će se natjecati u košarci, u odbojci i nogometu. Sva natjecanja su namijenjena djeci od 11 godina starosti, a uz djecu iz Hrvatske u međunarodnom sportskom turniru Sport2Life sudjeluju i djeca, mladi sportaši iz Češke.

Iz Hrvatske sudjeluju djeca osnovnih škola Strožanac/Podstrana, Lučac, Ravne njive, Kman/Kocunar u košarci te češki ZŠ Nový Porg, pobjednik Junior NBA lige nedavno održanoj u Češkoj. U odbojci sudjeluju djeca iz OŠ Ravne njive, Skalice, Žrnovnica, Kamen, Poljud, Bol te dvije ekipe djece iz Praga. U nogometu sudjeluju mali sportaši iz NK Union, NK Primorac, NK Adriatic, NK Bili As, NK Talent i NK Brda.

Projekt Sport2Life do sada su podržali proslavljeni hrvatski sportaši Ivano Balić, Petar Metličić, Stipe Pletikosa, Dino Rađa, Valent Sinković, Petar Metličić, Senna Ušić Jogunica, Venio Losert, Ajsa Petersen i Samanta Fabris.

Mladi sportaši već su se mogli okušati u nekoliko natjecanja u organizaciji fondacije Sport2Life, poput Mini V-Ball prvenstva u Češkoj te sportskog vikenda u Letňanyu. Kako bi nastavili poticati mlade na aktivniji život, kretanje i upoznali ih sa prednostima sportskog načina života, zaklada Sport2Life planira i ubuduće organizirati turnire za djecu i mlade te aktivno promicati sport i kretanje kao najzdraviji način života.

© 2022. Cro Portal. All rights reserved