Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 
OI: Borbeni hrvatski rukometaši nadigrali i pobijedili Dansku! Foto: hrs.hr

OI: Borbeni hrvatski rukometaši nadigrali i pobijedili Dansku!

Autor:  CroPortal I.G. Kol 11, 2016

Sjajni hrvatski rukometaši pobijedili su Dansku s rezultatom 27-24 u trećem kolu Olimpijskih igara! Nakon loših predstava u prva dva kola u kojima su poraženi od Katra i teško pobijedili Argentinu, izabranici Željka Babića su se probudili u pravom trenutku i pobijedili Dance od kojih su pretrpjeli poraze u zadnjih pet međusobnih susreta.

Prvih 15 minuta izgledalo je sjajno za nas, hrvatski napad djelovao je dobro, a Danci su se odbijali o našu sjajnu obranu. U 20. minuti na gol je stao Ivan Pešić koji je do kraja utakmice fantastično branio, i uz Domagoja Duvnjaka bio najveći junak hrvatske pobjede.

Dobra kombinatorika u napadu i čvrsta pobjeda donijele su Hrvatskoj tri gola prednosti u prvom poluvremenu (15-12). U nastavku su se Danci probudili, ali to su bili samo pokušaji, jer je naša obrana još više zbila svoje redove pa je u razdoblju od 40. do 45. minute otišla na dobra četiri gola prednosti. 

Duvnjak je na kraju zabio osam golova, a Pešić imao devet obrana. Četiri gola zabio je Štrlek, po tri Stepančić i Kopljar. Kod Danaca, Lasse Svan zabio je devet, a Mikkel Hansen osam komada. Za njih, slaba utjeha.