Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 
Ilustracija Ilustracija Foto: pixabay.com

Sve organizacije koje blate 'Oluju' treba zakonom zabraniti

Autor:  Kol 05, 2016

Samo budala ili provokator na stranom platnom spisku može organizirati prosvjed protiv proslave oslobodilačke akcije na temelju koje danas Hrvatska, ali i Bosna i Hercegovina, uživa mir i slobodu

Samo budala ili teški provokator koji hrvatsku državu ne može vidjeti ni nacrtanu može večer uoči proslave najvećeg hrvatskog državnog blagdana, a riječ je o proslavi obljetnice vojne operacije Oluje i Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, organizirati "antiratni protest" u središtu Zagreba. Samo budala ili provokator na stranom platnom spisku može organizirati prosvjed protiv proslave oslobodilačke akcije na temelju koje danas Hrvatska, ali i Bosna i Hercegovina, uživa mir i slobodu.

A predstavnike tamo nekakvog "Centra za žene žrtve rata - Rosa", koji su se u četvrtak navečer odlučili na protest zbog proslave Oluje, zaista možemo nazvati budalama ili političkim provokatorima. Budalama ili političkim provokatorima možemo nazvati i organizacije koje su ovoj udruzi u ovom prosvjedu iskazale podršku poput Platforme 112 i Antifašističke lige Hrvatske.

Gospoda mogu biti i budale, ali onda ih treba tretirati kao budale. A budalama nema mjesta u javnom prostoru.

Ako nisu budale, onda su politički provokatori koji 'kopaju' po najdubljim ranama i emocijama većinskog naroda. Ni za takve, još više, ne bi smjelo biti mjesta u javnom prostoru pogotovo ako su njihove poruke i aktivnosti između redaka usmjerene na podrivanje ustavno-pravnog poretka Hrvatske.

A poruka koja traži de facto zabranu proslave Oluje je upravo to - podrivanje ustavno-pravnog poretka zemlje jer je Hrvatska postala državom u pravom smislu riječi tek pobjedom u ratu za nezavisnost koji je okrunjen upravo operacijom Oluja 1995. godine. Zato je u emotivnom smislu za svakog Hrvata Dan pobjede i domovinske zahvalnosti puno značajniji dan od, recimo, dana kad je donesena odluka o proglašenju državne nezavisnosti 1991. godine koja je došla u teško doba rata i u vrijeme najžešće srpske agresije.    

Članak 6 Ustava Republike Hrvatske jasno kaže kako su protuustavne političke stranke one koje "svojim programom ili nasilnim djelovanjem smjeraju podrivanju slobodnoga demokratskog poretka ili ugrožavaju opstojnost Republike Hrvatske".

Premda ni "Rosa" ni Platforma 112 ni Antifašistička liga nisu de iure stranke, nego udruge, svejedno se bave političkim djelovanjem i praktički su preuzele ulogu političkih stranaka osim što se ne natječu na parlamentarnim izborima. I članak 16 hrvatskog ustava je vrlo jasan: "slobode i prava mogu se ograničiti samo zakonom da bi se zaštitila sloboda i prava drugih ljudi te pravni poredak, javni moral i zdravlje".

Ova dva članka hrvatskog ustava vrlo su jasna. Samo na temelju njih djelovanje ovakvih organizacija, koje u kamenu temeljcu hrvatske države vide najblaže rečeno spornu vojnu akciju, moglo bi se zakonom zabraniti.

Pa kad opet naprave sličan igrokaz - pritvor, sud pa 6 mjeseci 'ćorke'… Pa kad opet naprave isti igrokaz, opet pritvor, sud pa 'ćorka'. I tako unedogled. Dok im ne dojadi ili dok ne shvate da protuhrvatsku politiku mogu provoditi jedino u Beogradu.

Pa gospodo iz Rose, Platforme i Antifašističke lige, pravac Beograd i Terazije. Tamo organizirajte ovakve skupove i još ćete biti dočekani ružama. Kao tenkisti JNA 1991. godine.