Najnovije
Plenković umirovljenicima: Želimo da mirovina bude 60 posto prosječne plaće Foto: HRT/screenshot

Plenković umirovljenicima: Želimo da mirovina bude 60 posto prosječne plaće

Autor:  CroPortal I.K. Kol 19, 2016

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković predstavio je kandidate za Sedmu izbornu jedinicu čiju listu predvodi Goran Marić, izvještava N1. Inače, u tu jedinicu pripadaju dio Zagreba, dio zagrebačke županije i cijela Sisačko-moslavačka županija.

"Ovo je još jedna izuzetno jaka lista HDZ-ovih kandidata. Kada sam rekao da ćemo imati vjerodostojan program i ljude mislio sam na ove ljude koji su danas tu. Sisačko-moslavačka županija posebno je bitna županija, mora biti prioritet hrvatske Vlade, a ja ću joj dati posebnu pozornost. Posebno je važno staviti akcent na reindustrijalizaciju i na poljoprivredu. Na hrvatsko selo, ne samo ovdje, nego i cijelu Slavoniju", poručio je Plenković, a prenosi N1.

"HDZ je stranka koja potiče odgovornost pojedinca u društvu, ali isto smo i socijalno osjetljivi, protiv socijalne isključivosti smo. I jedan od važnih aspekata našeg programa je briga o stanovnicima treće dobi, o našim umirovljenicima. Želimo da mirovina bude 60 posto prosječne plaće i da gospodarskim rastom dovedemo umirovljenike da imaju dostojanstven život. To će biti jedan od naših prioriteta", rekao je čelnik HDZ-a Andrej Plenković.