Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 
Postoji li način da se hrvatski mediji zadovolje ili bi i od Boga napravili kriminalca? Foto: HNS

Postoji li način da se hrvatski mediji zadovolje ili bi i od Boga napravili kriminalca?

Autor:  Lip 29, 2016

Anti Čačiću se najviše zamjera što nije ranije u utakmici s Portugalom napravio određene izmjene i uveo mlađe igrače. Da je to napravio, a Hrvatska izgubila, Čačić bi opet sjedio na medijskoj optuženičkoj klupi kao siroti kaplar Zdravka Mamića, a glavna točka njegove optužnice bila bi da je 'klince' uveo samo zato kako bi ih nogometni svijet uočio, a Mamić kasnije dobro prodao

U komentaru pod naslovom "Čačićev blame game" poznata politička novinarka riječkog dnevnika u utorak je 'pošteno' oplela po izborniku hrvatske nogometne reprezentacije Anti Čačiću nazvavši ga "patetičnim manekenom" koji je od sebe "teatralno napravio žrtvu" nakon poraza u hrvatskoj utakmici s Portugalom. Valjda bi se čovjek trebao objesiti na središnjem zagrebačkom trgu da bi zadovoljio neke medijske redakcije.

Novinarka, koja inače za sebe otvoreno govori kako se u nogometne analize razumije "koliko i u krovopokrivački zanat",  u izborniku je vidjela prgavca koji ne zna dostojno priznati sportski poraz, nego krivicu za svoj neuspjeh svaljuje na druge.

Jesu li gospoda iz riječkog dnevnika pratili Čačićeve medijske istupe nakon utakmice? Ako su pratili, onda su mogli vidjeti čovjeka koji je tiho, gotovo skrušeno, i vrlo dostojanstveno primio sportski poraz u Lensu čestitavši na muškoj borbi svim svojim igračima. Nije bilo igrača kojeg izbornik nije pohvalio. Naročito je tu istaknuo sjajnog Perišića, Rakitića i Modrića. Za Srnu je rekao da igra najbolji nogomet u karijeri, a Ćorluku je nazvao pravim junakom svih naših dvoboja u Francuskoj s obzirom da je i unatoč ozlijedi glave nastavio s hrabrom i požrtvovnom igrom.  

"Ponosan sam na način na koji je moja momčad odigrala i taj dvoboj i cijeli turnir. Oni su pobjednici jer su se te suze i to zajedništvo prenijeli na ljude u Hrvatskoj. To nam je zajedništvo neophodno potrebno i u nogometu i izvan njega",  poručio je Čačić nakon što je prespavao poraz od Portugala.

Jesu li to riječi "patetičnog manekena" i jesu li to riječi trenera koji krivnju za poraz prebacuje na druge?

Da su Čačić i dečki čestito i najbolje što su mogli odradili svoj posao govori i doček u zagrebačkoj zračnoj luci "Franjo Tuđman". Aerodrom je bio pun razdraganog svijeta koji je s oduševljenjem dočekao i igrače i izbornika. Rijetkost je vidjeti pljesak onima koji su u biti poraženi.

Čačiću se, inače, među sportskim novinarima najviše zamjera što nije ranije u utakmici s Portugalom napravio određene izmjene i uveo mlađe igrače. Da je to napravio, a Hrvatska izgubila, Čačić bi opet sjedio na medijskoj optuženičkoj klupi kao siroti kaplar Zdravka Mamića, a glavna točka njegove optužnice bila bi da je 'klince' uveo samo zato kako bi ih nogometni svijet uočio, a Mamić kasnije dobro prodao.

Kad podvučemo crtu pod izvještaje nekih redakcija o hrvatskom nogometnom izborniku nakon poraza od Portugala, dođe se do zaključka kako zapravo ne postoji način da se mediji zadovolje. Što god napravite, uvijek se može obrnuti pila naopako i od vas napraviti 'kriminalca'. Ono što bi Mamić rekao, što god mislili o njemu, novinari bi i od Boga napravili kontroverznog lika. Tu je Zdravko potpuno u pravu.

>>Ako je išta tako okrutno, okrutan je poraz sportaša od kojih se očekivala pobjeda

>>Kraj hrvatskog nogometnog sna na Euru 2016.; Portugal pobijedio Hrvatsku u finišu produžetaka