Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 
OI: Sjajni hrvatski košarkaši pobijedili domaćina Brazil! Foto: hks-cbf.hr

OI: Sjajni hrvatski košarkaši pobijedili domaćina Brazil!

Autor:  CroPortal I.G. Kol 11, 2016

Hrvatski košarkaši u trećem kolu Olimpijskih igara pobijedili su domaćina Brazil s rezultatom 80:76! Ta pobjeda je došla nakon što je Hrvatska u prvom kolu pobijedila Španjolsku, a u drugom izgubila od Argentine.

Hrvatska nije najbolje otvorila utakmicu, poveo je Brazil s 5-0, a Hrvatska je imala niz promašaja. Sredinom prve četvrtine Hrvatska se digla i polako preuzimala prednost, a na kraju četvrtine naši su vodili 19-17. U drugoj četvrtini Brazil je na kratko preokrenuo rezultat, ali naši košarkaši nisu dopuštali nikakvo iznenađenje. Prvo odvajanje Hrvatske bilo je nakon tri minute igre u drugoj četvrtini. Šarić je zabio težak šut za plus pet (26-21). Jedno slobodno bacanje u idućem napadu Brazila iskoristio je Nene, a odmah nakon Šarić je zabio svoju drugu tricu na asistenciju Simona (29-22). Brazilci se nisu snašli u drugoj četvrtini, već u idućem napadu promašili su šut za 3, a Bilan ih kažnjava za visokih plus 9 (31-22). Krajem prvog dijela tricu je pogodio Bogdanović pa je Hrvatska na poluvrijeme otišla s prednošću od 10 koševa (41-31).

Hrvatska je otvorila drugo poluvrijeme košem za dva, a Brazilci su odgovorili tricom i onda ponovo košem za dva. Zabio je Lima i dobio dodatno bacanje, koje je iskoristio (43-37). Bolje su Brazilci otvorili nastavak i u tren oka stigli su na samo minus 4 (43-39). Šarić je pogodio dva slobodnjaka, a Brazilci su promašili tricu da bi na naš neiskorišteni napad Marquinhos u idućem zakucao za minus 4 Brazila (45-41). Krajem treće četvrtine Bogdanović je pogodio dva slobodna, Šarić je pogodio tricu, ali istekao je napad i nije bilo ništa od tri boda Šarića. Brazilci nisu iskoristili svoj napad, ali naši jesu. Napravljen je faul na Planiniću, koji je pogodio oba slobodna bacanja. Nene je 36 sekundi prije kraja četvrtine spektakularno zakucao, a zatim i zabio za minus 9 svoje reprezentacije (59-50). U četvrtoj četvrtini Brazil je krenuo jako dobro i na trenutke je bio nadomak stizanja hrvatske prednosti. Preokret i čudo domaćinima nije dopustio sjajni Bojan Bogdanović koji je Hrvatsku vukao cijelu utakmicu, a završio je s 33 ubačena koša.

>>OI: Poraz hrvatskih košarkaša, pobjeda rukometaša!

>>OI: Fantastični košarkaši velikim preokretom srušili Španjolce