Najnovije vijesti iz Blata i Hrvatske

Travanj 19, 2024

Totohost

"CVRČAK" JE ZAPJEVAO VARAŽDINCIMA!

A069d384dea5a245079c87294bb310e9

Kad spomeneš cvrčka, neizostavno te podsjeti na toplo jutro, miris bora, tiho lelujanje mora i oćut Dalmacije.

No prošli tjedan naš je Cvrčak zapjevao Varaždincima i osvojio drugu nagradu.

Četvrtog svibnja, u koncertnoj dvorani Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu otvorene su 59. po redu Glazbene svečanosti hrvatske mladeži na kojima je sudjelovalo 1400 učenika i učenica iz cijele Hrvatske. 36 zborova podijeljenih u pet kategorija. Našu Županiju ponosno smo predstavljali mi. Pod stručnim vodstvom naše profesorice Dalije Gavranić i uz pratnju nastavnice Marije Arnautović, Cvrčak se natjecao u kategoriji Ca /troglasni djevojački zborovi srednjih škola/. Pustili smo svoje glasove koliko god smo mogli i na našu radost osvojili drugu-srebrnu nagradu s 87,80 bodova.

Glazbene svečanosti hrvatske mladeži po svom su značenju državno natjecanje pjevačkih zborova djece i mladeži Republike Hrvatske i sastavni su dio natjecanja i smotri učenika i učenica osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske. Cilj im je prikazati najvrjednija ostvarenja rada pjevačkih zborova u Republici Hrvatskoj, te na taj način poticati aktivno bavljenje glazbom i podizati glazbenu kulturu mladih.

Organizatori su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta RH, Ministarstvo kulture RH, Agencija za odgoj i obrazovanje,  Varaždinska županija i Grad Varaždin.

Zahvaljujemo svima koji su nam omogućili odlazak i boravak u Varaždinu. Nadamo se da smo ispunili njihova očekivanja.

Izvor: Srednja škola Blato

© 2024. Cro Portal. All rights reserved